Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Forhudsforsnævring (phimosis)

Operation for forhudsforsnævring

Hos mindre drenge vil penishovedet normalt være helt dækket af forhuden, som er løst bundet til penishovedet, og udmundingen er forholdsvis snæver. Hen imod puberteten sker der en vækst af kønsorganerne, og forhudens binding til penishovedet vil gradvist løsnes, og udmundingen udvides, hvorved forhuden dels kan trækkes frit tilbage, og dels spontant glider tilbage under rejsning, således at penishovedet blottes helt.

 

Hvis dette ikke sker, er der tale om phimosis (forhudsforsnævring), og en mindre operation er nødvendig for at undgå seksuelle og hygiejniske problemer.  

 

Hos voksne mænd kan der udvikles en forsnævring, enten fordi forhuden altid har været lidt for stram, eller fordi smårifter ved udmundingen er helet med ar-agtig stramning. I denne situation må operation også tilrådes. 

 

Der er flere måder at operere på. I visse tilfælde kan man foretage et klip gennem forhuden der hvor forsnævringen er. Derved ophæves forsnævringen, så forhuden kan igen frit kan føres frem og tilbage.

I andre tilfælde fjerner man det snævre område af forhuden og lader resten være, så der er tale om delvis omskæring, så penishovedet er delvist blottet.

I atter andre tilfælde foretager man fuld omskæring med fjernelse af al forhuden.

 

I en del tilfælde er den streng, der binder forhuden til undersiden af penishovedet for kort, og det kan være nødvendigt at forlænge den også. 

 

Hvilken type af operation du kan få udført afhænger af, hvordan det ser ud på din forhud, og afhænger også af, hvilke ønsker du har for operationen. Dette aftaler vi til den første konsultation.

 

Operationen kan, hos voksne og hos drenge over 16-17 år, foretages ambulant og i lokalbedøvelse, som lægges ved roden af penis. Sammensyningen i hudrandene sker med en opløselig tråd, som falder af efter 2 uger, hvorefter sårene almindeligvis er lægte, og aktiviteterne kan genoptages.

 

De første dage vil der uundgåeligt komme ømhed og hævelse, ofte også lidt blødning, der kan give anledning til misfarvning, men det forsvinder af sig selv. Under ophelingen væsker det ofte lidt fra sårrandene, men regulær infektion er yderst sjældent.

 

Det første døgn lægges en gazeforbinding omkring penis (med fri passage for vandladning), men derefter er forbinding ikke nødvendig, og almindelig vask med vand er tilstrækkeligt til at holde sårene rene.

 

Hvis der ved operationen er bevaret forhud er det vigtigt at du fra to dage efter operationen begynder at bevæge forhuden frem og tilbage over penishovedet, såkaldt "forhudsgymnastik". Det kan passende gøres i forbindelse med brusebad. Dette er med til at sikre at forhuden forbliver elastisk og ikke snævrer til igen.

 

Refleksmæssig rejsning kan ikke undgås, og det kan ske, at der i den forbindelse kommer blødning under huden. I såfald kan det hjælpe at lægge en plasticpose med isterninger på såret for at mindske hævelsen. I tilfælde af smerter vil almindelig håndkøbsmedicin være tilstrækkelig (Paracetamol eller Ibuprofen).

 

Det sker også jævnligt at et par af de tråde der er syet med går i stykker. Det er helt forventeligt, og ikke noget der skal gøres noget ved.

 

Det er vigtigt at have tålmodighed med det kosmetiske resultat. Der går ofte flere måneder før man kan se, hvordan slutresultatet er.

Patientinformation
Version nr.: 111
Dato: 05. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.