Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Måling af urinflow

Måling af vandladningen (urinflow) er en helt central del af at blive undersøgt for vandladningsproblemer.

 

Inden undersøgelsen foretages en ultralydscanning af urinblæren (ultralydsscanning på maveskindet) for at vurdere dens størrelse, form, vægtykkelse og om der er nogen tegn på polypper, sten, udposninger eller lignende i blæren.

Selve undersøgelsen foregår ved at du i enerum lader vandet på et specialtoilet. Her måles hvor god kraft der er på urinstrålen, og hvor lang tid tid vandladningen varer, samt hvor stor mængde urin du kommer af med. Efterfølgende foretages ultralydsscanning af blæren for at vurdere, om du har tømt blæren.

 

For at sikre en god måling af din vandladning er det vigtigt at du møder normal vandladningstrang. Det vil sige at du møder med den vandladningstrang der gør at du ville gå ud at tisse, hvis du var derhjemme. Det passer ofte med at man to timer inden undersøgelsen lader vandet og straks derefter drikker to store glas vand.

 

Hvis du ikke kan holde dig i to timer inden undersøgelsen, er du velkommen til at møde ind før tid og aftale med receptionen, at du sidder og venter på vandladningstrang. Du kan så meddele receptionen når du trænger. Så vil du blive anvist mulighed for at komme til at lade vandet. Der er drikkevarer i venterummet.

 

Vi har aldrig ventetid på undersøgelsen, så du skal ikke være bange for at komme til at sidde med ubehagelig vandladningstrang i venterummet.

Patientinformation
Version nr.: 100
Dato: 21. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.