Patientinformation
Spørgsmål om bedøvelse
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Spørgsmål om bedøvelse

Er det farligt at blive bedøvet?

Med moderne narkosemidler og overvågningsudstyr er det meget sikkert at blive bedøvet. Alle tåler nu bedøvemedicinen. Man kan sammenligne det med en tur med bussen. Bussen er ekstrem sikker, men man skal alligevel være tryg ved buschaufføren.

Fejler man andet, end det man skal opereres for, f.eks. hjertesygdom, kan der være større risiko for komplikationer. I så fald vil narkoselægen fortælle dig mere om risici i forbindelse med operationen.

 

Hvilke komplikationer ser man i forbindelse med rygbedøvelse?

Enkelte personer, mindre end 2%, vil få hovedpine i forbindelse med en rygbedøvelse (spinalanæstesi). De fleste tilfælde er lettere og behandles med sengeleje, rigeligt at drikke og hovedpinepiller. I de sværere tilfælde kan narkoselægen give effektiv behandling herfor.

 

Får jeg mange smerter efter operationen?

Du får smertestillende medicin før, under og efter operationen. Målet er, at du kun oplever lette smerter. Smerte er meget individuel, og det er smertebehandlingen også. Det stærke smertestillende medicin (morfika) kan have bivirkninger, men du bestemmer selv i samråd med sygeplejersken, hvor meget smertestillende medicin du vil have.

 

Med venlig hilsen
PRIVATHOSPITALET MØLHOLM

Speciallægerne i anæstesiologi

Version nr. 103 . Dato 24. mar 2021

Til top