Hals og mund

Øre-, næse- og halslægerne på Privathospitalet Mølholm i Aarhus behandler - på højeste nationale niveau, alle godartede lidelser i specialet. 

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Halskirurgi

På Mølholm udføres kirurgisk behandling af godartede knuder på halsen. Det kan f. eks. dreje sig om udfyldninger i spytkirtlerne eller skjoldbruskkirtlen. Andre gener, der kan afhjælpes, kan være cyster (væskefyldte hulrum) på halsen. 

Der udføres diagnostik og kirurgisk behandling af lidelser i munden, svælget og struben, for eksempel fjernelse af knude på stemmebåndet.

 

Fjernelse af svælgpolypper - Adenotomi

Under operationen fjernes polypvæv fra rummet bag næsen. Herved bedres vejrtrækningen, og der opstår færre forkølelser og ørebetændelser, fordi det eustakiske rør fungerer bedre. 

Ved indgrebet anlægges ofte også dræn i trommehinden for at ventilere (udlufte) mellemøret.

 

Operation for halscyster og fistler

Halscyster er væskeansamlinger, der opstår i hulrum, der allerede er anlagt i fostertilværelsen. Cysterne kan give anledning til betændelsestilstand, og de bør derfor fjernes. Cysterne er næsten altid godartede. I nogle tilfælde er der udførselsgang (fistel) fra cysten til huden.

LÆS MERE HER

 

Operation for "knude" på halsen

En forstørret lymfekirtel på halsen er en relativt hyppig tilstand, og der er mange forskellige årsager hertil. Det kan være nødvendigt at fjerne lymfeknuden og sende den til mikroskopisk undersøgelse for at få en sikker diagnose. Cirka 2 uger efter indgrebet kan vi oftest stille den endelige diagnose og afgøre, om du skal tilbydes yderligere behandling.


Operation i spytkirtel

I ørespytkirtlen kan der opstå en oftest godartet knude, der bør fjernes, inden den bliver for stor. I mundbundens spytkirtler kan der opstå gener grundet sten i udførselsgangen eller som følge af tilbagevendende infektioner. Ofte tilrådes det, at den aktuelle kirtel fjernes.

Fjernet væv sendes til en mikroskopisk undersøgelse for at få en sikker diagnose. Cirka 2 uger efter indgrebet har vi svar på denne undersøgelse.

Læs mere om operation i ørespytkirtel.

Læs mere om operation i mundspytkirtel.


Operation i skjoldbruskkirtel

Forstørret skjoldbruskkirtel kan give anledning til tryksymptomer eller kosmetiske gener. Kirtlen kan være diffust forstørret, eller der kan være en knude i en af lapperne. Der aftales evt. yderligere udredning og derefter bestemmes omfanget af indgrebet.

Fjernet væv sendes til en mikroskopisk undersøgelse for at få en sikker diagnose. Cirka 2 uger efter indgrebet har vi svar på denne undersøgelse.

LÆS MERE HER

 

Hudtumor og ar

Hvis du har en generende knude eller plet i huden, fjerner vi den for dig. Har du et grimt ar, kan det formentlig korrigeres. Eventuelt fjernet væv sendes til mikroskopisk undersøgelse. Cirka 2 uger efter indgrebet har vi svar på denne undersøgelse.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientinformation
Version nr.: 108
Dato: 24. oktober 2022
Denne behandling tilbydes i: Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.