Fod og ankel

Fod- og ankelklinikken fokuserer både på lidelser der kræver operativ og ikke operativ behandling, både i for, mellem og bagfod. Vi har også stor interesse i idrætsmæssige skader, både hvis du er kommet akut til skade eller har fået en overbelastningstilstand.

Vi tilbyder også operative behandlinger (kikkertoperation) af lidelser i ankelleddet, achillessene-operationer samt stabiliserende ankeloperationer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Smerter i ankelleddet

En hyppig årsag til smerter i ankelleddet kan være en bruskskade i ankelleddet, forårsaget af f.eks. én eller flere forstuvninger eller måske et ankelbrud, eller senerne bag den udvendige ankelkno kan være lidt i stykker. Det kan også være et løst fodled efter mange forstuvninger.  

 

Der er gode muligheder for at afhjælpe symptomerne, og i mange tilfælde kan man nøjes med en kikkertoperation i ankelleddet (artroskopi). Som hovedregel vil lidelsens karakter være fastslået, og i forbindelse med artroskopien vil det være en planlagt kikkertvejledt operation.

 

Artroskopien vil altid medføre, at anklens hulrum bliver efterset og beskrevet. Hvis der påvises beskadigelser, som kan behandles umiddelbart, vil dette foregå med det samme. Dette kan være fjernelse af beskadiget brusk, fjernelse af irriteret slimhinde eller slimhindefold, fjernelse af knogleudvækster eller mus.

 

Læs evt. mere om kikkertundersøgelse i ankelleddet.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger. 

Patientinformation
Version nr.: 103
Dato: 30. marts 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.