Overvægt / fedmekirurgi / medicinsk vægttab

Mølholm er et af de største Skandinaviske centre for fedmekirurgi og vi har behandlet > 6000 patienter for svær overvægt. Forundersøgelse og kontroller foregår i Vejle og København, selve operationerne (Gastrisk Bypass og Gastrisk Sleeve) foretages på Mølholm i Vejle med specialuddannede kirurgiske teams.

Specialet tilbydes i: Vejle København
Kontakt sekretæren:

Få bevægeligheden tilbage!

Fedme er en kronisk sygdom – opgør med fordomme

Fedme er en kronisk sygdom, hvor styringen af energibalancen og fedtdepoterne er i ubalance. Vi ved, når man bliver overvægtig, sker der markante ændringer i appetitreguleringen. Det betyder, at man spiser mere, bliver mindre mæt og forbrænder mindre, hvorved vægten med tiden trods succesrige vægttab, ender med at stige. Man slås dermed mod sin egen biologi, og kampen bliver vanskeligere, jo ældre man bliver.

 

Der er mange fordomme om overvægtige

Mange betragter svært overvægtige, som personer uden viljestyrke der blot skal tage sig sammen. Denne stigmatisering af de svært overvægtige, fører ofte til skyldfølelse over ikke at være i stand til selv at opnå et permanent vægttab.

 

Langt de fleste overvægtige har en lang historie med utallige diætkure, kurophold, coaching og medicin som medførte et vægttab i en periode, hvorpå kiloene vender tilbage. Det kaldes elevatorvægt, og betyder at man ender som svær overvægtig, trods utallige viljestærke forsøg på at tabe sig.

 

Fedme er farligt – det er en fedmeoperation ikke

Med stigende vægt og alder kommer følgesygdommene som type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, slidgigt, smerter i bevægeapparatet, og markant øget risiko for cancer. Det kan betyde, at hvis man er svært overvægtig lever man kortere tid end hvis man havde normal vægt, idet man ikke kan holde til de mange kilo når man bliver ældre og følgesygdommene indhenter én. Risikoen er derfor langt større end risikoen ved at blive fedmeopereret. Den svarer til risikoen ved en galdestensoperation.

 

Fedmeoperation – et nyt liv

Vi ved, at den eneste dokumenterede behandling, der giver svært overvægtige et permanent vægttab, er en fedmeoperation. Operationen medfører markante ændringer i de appetitregulerende hormoner og dermed efterfølgende vægttab.

Det betyder at belastningen på muskler og led er langt mindre – og man får dermed en stor del af bevægeligheden tilbage og kan deltage i fysiske aktiviteter med venner og familie. Mange patienter bruger udtrykket ”jeg har fået et helt nyt liv” – og det forstår man godt, da overvægt påvirker alle aspekter af ens liv.

 

På Privathospitalet Mølholm har vi siden 2007 fulgt omkring 6000 patienter gennem fedmekirurgisk forløb og har meget stor erfaring med behandlingen.

 

Forløb med fedmeoperation på Mølholm

Vores forløb varer 2 år, hvor man er i kontakt med et team af sygeplejersker, kirurger og diætister, da operationen ikke kan stå alene.

”Det giver patienterne tryghed, at man er med hele vejen”, siger fedmekirurg Thorbjørn Sommer. ”Vi følger de internationale retningslinjer for fedmekirurgi. Der er meget stor erfaring med de to fedmeoperationer, der udføres idag i Danmark. Gastrisk Bypass har man udført i mere end 50 år og Gastrisk Sleeve har man udført i 15-20 år.

 

Om man vælger den ene eller anden operation afgøres ved individuel vurdering”.

GRATIS ONLINE INFORMATIONSMØDER OM FEDMEOPERATIONER

 

Kunne en fedmeoperation være noget for dig?

Fedmekirurg, Thorbjørn Sommer inviterer til zoommøder flere gange i måneden. Deltag hjemme, evt. sammen med pårørende.

 

Se datoer og tilmeld dig

 

Få bla. svar på

  • Hvem kan få en overvægtsoperation?
  • Hvilke fedmeoperationer foretages på Mølholm?
  • Hvad kan man forvente af operationen?
  • Hvordan er forløbet på Privathospitalet Mølholm?
  • Hvilke mulige risici er der ved operationerne?

Der er mulighed for at stille spørgsmål til Thorbjørn Sommer via chatten.

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.