Overvægt / Fedmekirurgi / Medicinsk vægttab

Kontakt
87 20 30 36

Fedmeoperation giver et permanent vægttab

Fedme er en kronisk sygdom – opgør med fordomme

Fedme er en kronisk sygdom hvor styringen af energibalancen og fedtdepoterne er i ubalance. Vi ved når man bliver overvægtig sker der markante ændringer i appetitreguleringen. Det betyder at man spiser mere, bliver mindre mæt og forbrænder mindre, hvorved vægten med tiden trods succesrige vægttab, ender med at stige. Man slås dermed mod sin egen biologi, og kampen bliver vanskeligere jo ældre man bliver.

 

Der er mange fordomme om overvægtige. Mange betragter svært overvægtige, som personer uden viljestyrke der blot skal tage sig sammen. Denne stigmatisering af de svært overvægtige, fører ofte til skyldfølelse, over ikke at være i stand til selv at opnå et permanent vægttab.


Langt de fleste overvægtige har en lang historie med utallige diætkure, kurophold, coaching og medicin som medførte et vægttab i en periode, hvorpå kiloene vender tilbage. Det kaldes elevatorvægt, og betyder at man ender som svær overvægtig, trods utallige viljestærke forsøg på at tabe sig.

 

Fedme er farligt – det er en fedmeoperation ikke

Med stigende vægt og alder kommer følgesygdommene som type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, slidgigt, smerter i bevægeapparatet, og markant øget risiko for cancer.
Det betyder at svært overvægtige dør 10-15 år tidligere end normalvægtige og har en markant dårligere livskvalitet. Risikoen ved en fedme operation i dag er på linie med risikoen ved en galdestensoperation. Typisk tager en operation en times tid og man udskrives dagen efter.

 

Fedmeoperation – et nyt liv 

Vi ved at den eneste dokumenterede behandling der giver svært overvægtige et permanent vægttab er en fedmeoperation. Operationen medfører markante ændringer i de appetitregulerende hormoner og dermed efterfølgende vægttab.

 


Det er ikke en let løsning – men betyder at man kan tage nogle helt andre beslutninger om, hvad og hvor meget man spiser. Mange patienter bruger udtrykket at ”jeg har fået et helt nyt liv” – og det forstår man godt da overvægt påvirker alle aspekter af ens liv.

På Privathospitalet Mølholm har vi siden 2007 udført > 5500 fedmeoperationer og har meget stor erfaring med den behandling.

 

Forløb med fedmeoperation på Mølholm

Vores forløb varer 2 år hvor man er i kontakt med et team af sygeplejersker, kirurger og diætister da operationen ikke kan stå alene.

 

”Det giver patienterne tryghed at man er med hele vejen” siger Fedmekirurg Thorbjørn Sommer. ”Vi følger de internationale retningslinjer for fedmekirurgi. De to fedmeoperationer der udføres idag i Danmark, er der meget stor erfaring med. Gastrisk Bypass har man udført i > 50 år og Gastrisk Sleeve har man udført 15-20 år. Om man vælger den ene eller anden operation afgøres ved individuel vurdering”.

 


Fedmekirurgisk Center TBS2020© (januar)


 


KLIK HER OG SE FILM  

Hør fedmekirurg, Thorbjørn Sommer fortælle meget mere om fedme og fedmeoperationer på Privathospitalet Mølholm.

 

 


Vil du vide om en fedmeoperation er relevant for dig?

 

   Book tid til en gratis individuel vurdering ved Fedmekirurg Thorbjørn Sommer

 

 


 


PATIENTOPLEVELSE

Et nyt liv efter fedmeoperation

– Alle de ting jeg håbede på, er indfriet 100%. Man får det så meget bedre.

 

   Se filmen og læs andre patientoplevelser

 


 

Speciallæger og behandlere
Kirsten Buhl
Kirsten Buhl
Klinisk Diætist ved Fedmekirurgisk Center
Hanne Møller
Hanne Møller
Klinisk Diætist ved Fedmekirurgisk Center
Anne Hjørnholm
Anne Hjørnholm
Intensivsygeplejerske
Lizzi Stavnsbjerg
Lizzi Stavnsbjerg
Intensivsygeplejerske
Stine Friis Bruun
Stine Friis Bruun
Intensivsygeplejerske
Charlotte Wiborg
Charlotte Wiborg
Anæstesisygeplejerske
Jannie Buch
Jannie Buch
Operationssygeplejerske, teamleder
Birgitte Schultz Pedersen
Birgitte Schultz Pedersen
Operationssygeplejerske
Ulla Thygesen
Ulla Thygesen
Lægesekretær
Hanne Brüggert
Hanne Brüggert
Lægesekretær
Gabriella Edvardsson Alsøe
Gabriella Edvardsson Alsøe
Svensk patientrådgiver

Til top