Overvægt / fedmekirurgi / medicinsk vægttab

Mølholm er et af de største Skandinaviske centre for fedmekirurgi og vi har behandlet > 6000 patienter for svær overvægt. Forundersøgelse og kontroller foregår i Vejle og København, selve operationerne (Gastrisk Bypass og Gastrisk Sleeve) foretages på Mølholm i Vejle med specialuddannede kirurgiske teams.

Specialet tilbydes i: Vejle København
Kontakt sekretæren:

Fedmeoperation giver et permanent vægttab

Fedme er en kronisk sygdom – opgør med fordomme

Fedme er en kronisk sygdom hvor styringen af energibalancen og fedtdepoterne er i ubalance. Vi ved når man bliver overvægtig sker der markante ændringer i appetitreguleringen. Det betyder at man spiser mere, bliver mindre mæt og forbrænder mindre, hvorved vægten med tiden trods succesrige vægttab, ender med at stige. Man slås dermed mod sin egen biologi, og kampen bliver vanskeligere jo ældre man bliver.

 

Der er mange fordomme om overvægtige. Mange betragter svært overvægtige, som personer uden viljestyrke der blot skal tage sig sammen. Denne stigmatisering af de svært overvægtige, fører ofte til skyldfølelse, over ikke at være i stand til selv at opnå et permanent vægttab.


Langt de fleste overvægtige har en lang historie med utallige diætkure, kurophold, coaching og medicin som medførte et vægttab i en periode, hvorpå kiloene vender tilbage. Det kaldes elevatorvægt, og betyder at man ender som svær overvægtig, trods utallige viljestærke forsøg på at tabe sig.

 

Fedme er farligt – det er en fedmeoperation ikke

Med stigende vægt og alder kommer følgesygdommene som type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, slidgigt, smerter i bevægeapparatet, og markant øget risiko for cancer.
Det betyder at svært overvægtige dør 10-15 år tidligere end normalvægtige og har en markant dårligere livskvalitet. Risikoen ved en fedme operation i dag er på linie med risikoen ved en galdestensoperation. Typisk tager en operation en times tid og man udskrives dagen efter.

Fedmeoperation – et nyt liv 

Vi ved at den eneste dokumenterede behandling der giver svært overvægtige et permanent vægttab er en fedmeoperation. Operationen medfører markante ændringer i de appetitregulerende hormoner og dermed efterfølgende vægttab.

 

Det er ikke en let løsning – men betyder at man kan tage nogle helt andre beslutninger om, hvad og hvor meget man spiser. Mange patienter bruger udtrykket at ”jeg har fået et helt nyt liv” – og det forstår man godt da overvægt påvirker alle aspekter af ens liv.

På Privathospitalet Mølholm har vi siden 2007 udført > 5500 fedmeoperationer og har meget stor erfaring med den behandling.

Forløb med fedmeoperation på Mølholm

Vores forløb varer 2 år hvor man er i kontakt med et team af sygeplejersker, kirurger og diætister da operationen ikke kan stå alene.

 

”Det giver patienterne tryghed at man er med hele vejen” siger Fedmekirurg Thorbjørn Sommer. ”Vi følger de internationale retningslinjer for fedmekirurgi. De to fedmeoperationer der udføres idag i Danmark, er der meget stor erfaring med. Gastrisk Bypass har man udført i > 50 år og Gastrisk Sleeve har man udført 15-20 år. Om man vælger den ene eller anden operation afgøres ved individuel vurdering”.

SE FILM

Hør fedmekirurg, Thorbjørn Sommer fortælle meget mere om fedme og fedmeoperationer på Privathospitalet Mølholm.

Klik her

Vil du vide om en fedmeoperation er relevant for dig?
 

Book tid til en gratis individuel vurdering ved Fedmekirurg Thorbjørn Sommer

PATIENTOPLEVELSE

 

Et nyt liv efter fedmeoperation

– Alle de ting jeg håbede på, er indfriet 100%. Man får det så meget bedre.

 

Se filmen og læs andre patientoplevelser

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.