Overvægt / fedmekirurgi / medicinsk vægttab

Mølholm er et af de største Skandinaviske centre for fedmekirurgi og vi har behandlet > 6000 patienter for svær overvægt. Forundersøgelse og kontroller foregår i Vejle og København, selve operationerne (Gastrisk Bypass og Gastrisk Sleeve) foretages på Mølholm i Vejle med specialuddannede kirurgiske teams.

Specialet tilbydes i: Vejle København
Kontakt sekretæren:

Fedmeoperation nedsætter risikoen for fedtlever markant

Ny undersøgelse viser at fedmeoperation nedsætter risikoen for fedtlever markant.

 

I en ny undersøgelse fra Frankrig indgik 180 patienter med svær overvægt, og 64 patienter bidrog med vævsprøve fra leveren både før og efter fedmeoperation. 

 

Forekomsten af fedtlever faldt hos 84% af patienterne efter et år og forfatterne noterede også en markant reduktion i graden af leverfibrose (forstadie til skrumpelever).

 

Efter fem år observeredes en reduktion i fedtlever på 84%, forstadier til skrumpelever med 70% og indhold af leverfedt eller fuldstændigt svind af fibrose sås hos 56% af patienterne

 

Samlet set viser denne undersøgelse med svært overvægtige patienter, at fedmekirurgi har lovende og tilsyneladende vedvarende effekter på fedtlever og risikoen for udvikling af forstadie til skrumpelever.

 

Kilde:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32553765/

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.