Hudsygdomme

På HudCenter Mølholm, Dermatologisk Laserklinik er speciallægerne og lasersygeplejerskerne uddannet på et højt fagligt niveau. Derfor varetager de en lang række behandlinger og laserbehandlinger, ligesom de underviser og deltager i forskning inden for laserbehandling og behandling af aldersrelaterede forandringer.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus
Kontakt sekretæren:

Gode råd om daglig hudpleje

Brug altid solcreme. Det er næsten det bedste råd man vil få fra en hudlæge.
 

UV-stråling (ultraviolet-stråling) står for ca. 90% af de symptomer der ses på en for tidligt ældet hud. UV-stråling ødelægger kollagen og elastin hvilket fører til rynker samt pigmentpletter som er et tegn på solskade.

 

Der findes 3 typer af stråling som skader vores hud, det drejer sig om UVA-, UVB- og infrarød stråling, alle tre typer trænger igennem huden og forårsager skade i vores celler samt DNA. De skader som forårsages på huden, ses i form af fine linjer, rynker, slaphed og pigmentpletter. En anden farlig konsekvens og risiko er hudkræft. For at minimere risikoen for disse skader bør solcreme være en daglig rutine.

Anvend solcreme 365 dage om året, både i ansigtet samt ørerne og halsen. Dette anbefales uanset om det er regnvejr eller solskin . Der findes solcremer med henholdsvis fysiske og kemiske filtre, samt en kombination af disse. De fysiske filtre, som også kaldes mineralfiltre, lægger sig på huden og fungerer som et skjold mod UVA og UVB. Disse reflekterer lyset, så UVA- og UVB-strålerne ikke trænger igennem huden. De kemiske filtre, som også kaldes de organiske filtre, absorberer UVA- og UVB-strålerne som en svamp og neutraliserer dem. En fordel ved disse er, at de er vandresistente og hurtigabsorberende, hvilket er en fordel til for eksempel personer med en aktiv livsstil. Uanset valg af solcreme, anbefales altid SPF 50.

 

Forskning har vist at solcreme alene ikke beskytter tilstrækkeligt mod skader fra det omgivende miljø, solcreme beskytter kun op til 55 % af de frie radikaler som der bliver genereret af UV eksponering. For at beskytte huden bredt anbefales daglig brug af antioxidanter sammen med solcreme. Antioxidanterne beskytter skader forårsaget af infrarød stråling, da UV-filtre ikke beskytter mod disse stråler.

 

Afslutningsvis viser forskningen også at der generelt bliver anvendt for lille mængde solcreme ad gangen til at kunne yde en tilstrækkelig beskyttelse. Så det er vigtigt ikke at spare på solcremen.

 

* Haywood R., et al, J invest dermatol 2006.

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.