Urinvejssygdomme

Kontakt
87 20 30 47

Operation for stressinkontinens uden brug af kunststofbånd (McGuire)

Almindeligvis foretages operation for stressinkontinens ved at indoperere et kunststofbånd under urinrøret.

Denne operation kaldes TVT eller TVT-O. Der har i de senere år været diskussion om dette, da der er stillet spørgsmålstegn ved om en mindre del af de opererede kvinder udvikler smerter på grund af kunststofbåndet, og specielt i Storbritannien er der flere og flere kvinder der ikke ønsker et kunststofbånd indopereret.

 

Hvis du har overvejelser om dette, kan en såkaldt McGuire operation måske være noget for dig.

Ved denne operation anvender man et lille stykke af kvindens eget bindevæv i stedet for et bånd af kunststof. Dette bindevæv tages ud i forbindelse med operationen på det sted, hvor man alligevel opererer – nemlig fra det nederste af bugvæggen lige over skambenet. Operationen er lige så effektiv som den operation der almindeligvis foretages med ilægning af kunststofbånd, nemlig at knapt 90% bliver tætte for urin, og fordelen er at du ikke får indopereret et kunststofbånd. Operationen er dog lidt større og foregår i fuld bedøvelse. Den tager cirka en time, og du er indlagt til dagen efter.

 

Allan Maltha Ryhammer, Speciallæge i urologi har efter mere end 15 års arbejde med området stor erfaring med McGuire operation på kvinder.

 

Book til til en konsultation og få en nærmere orientering om mulighederne.


Patientinformation

 

   Behandling med TVT


Til top