Urinvejssygdomme

Urologisk klinik tilbyder undersøgelse og behandling på ekspertniveau af stort set alle former for urologiske sygdomme.

Vi tilbyder forundersøgelse og operation i både Vejle, Aarhus og København og kan stort set altid finde en tid til undersøgelse indenfor ganske få dage.

Specialet tilbydes i: Vejle Aarhus København
Kontakt sekretæren:

Urinrørsforsnævring og behandling med Sachse's uretrotomi

Udviklingen af en forsnævring i urinrøret (striktur, stenose) kan opstå pga. en kvæstelse af urinrøret (f.eks. ved fald ned på cykelstang), betændelse i urinrøret eller følgevirkninger af tidligere kikkertundersøgelse eller kikkertoperation af urinrøret eller blæren. Symptomerne er dårlig strålekraft og eventuelt dårlig blæretømning. Forsnævringen påvises ved en kikkertundersøgelse af urinrøret.

 

Ingen operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin bliver det til konsultationen aftalt hvor mange dage pause du skal holde inden operationen.

 

Behandling

Behandlingen vil oftest være kirurgisk med gennemskæring af forsnævringen i fuld bedøvelse.

Efter påvisning af forsnævringen aftales dato for indlæggelse til behandling.
 

Operationen 

På operationsdagen møder du fastende. Kirurgen indfører en speciel kikkert i urinrøret, og med en laserfiber eller en lille kniv gennemskæres det snævre stykke. Herefter anlægges kateter i blæren. Det skal som oftest bibeholdes i nogle dage for at modvirke sammenvoksning og gendannelse af forsnævringen.

 

Efter operationen

Du skal hvile dig et par timer på hospitalet efter operationen, før du kan tage hjem. Efter bedøvelsen må du ikke selv køre bil. Det er derfor vigtigt, at du har en aftale med en ledsager, der kan sørge for hjemtransporten.

Sygemelding vil oftest være den periode du har kateter.

 

På grundaf risiko for gendannelse af forsnævringen vil mange blive tilbudt oplæring i at holde urinrøret åbent med et engangskateter. Det vil sige at et glat kateter føres op i urinrøret, forbi den opererede forsnævring og holdes dér et par minutter. Dette bliver man lært op i cirka 14 dage efter operationen, og gøres i starten én til to bgange pr. uge.

Patientinformation
Version nr.: 108
Dato: 04. februar 2023
Denne behandling tilbydes i: Vejle, Aarhus, Aarhus (Højbjerg)

Speciallæger og behandlere

Billede af Gabriella Edvardsson Alsøe
Gabriella Edvardsson Alsøe
Svensk patientrådgiver
Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.